De pandemie heeft een ongekende klap toegebracht aan de wereldwijde toeleveringsketens, waarbij vrijwel alle leiderschap verstoringen van hun strategische aankoop en leverancier beheerprocessen rapporteerden.
Toch vonden sommige bedrijven manieren om de impact op hun activiteiten te beperken. In de “Pandemic Planning” -serie van Demand Driven Technology luisteren we naar hun verhalen hoe ze DDMRP hebben gebruikt om zich aan te passen aan een veranderend landschap.
Meer responsieve voorraadbuffers opbouwen
2020 was geen bumper jaar voor just-in-time productie— althans niet voor bedrijven die supply chain-efficiëntie belangrijker maakten dan flexibiliteit en veerkracht.
Natuurlijk is dat een les die veel doorgewinterde DDMRP-beoefenaars lang voor de pandemie al ter harte namen.
“We hebben de belangrijkste gebieden van ons bedrijf geïdentificeerd en we zorgen ervoor dat ze op de juiste manier worden bijgevuld”, zegt Juan Abbud, Senior Business Architect for Demand Driven Operations bij biotechniekbedrijf STEMCELL Technologies, in de nieuwste aflevering van de Flowcast.
“Onze materialen zijn onderhevig aan zoveel bronnen van variatie dat we de noodzaak hebben om voldoende voorraad te hebben om de bedrijfscontinuïteit te garanderen. We doen het niet over de hele linie. We zijn erg strategisch over waar we investeren in onze voorraad.”
Dus hoe heeft het STEMCELL-team DDMRP gebruikt om te reageren op pandemie gerelateerde verstoringen van de toeleveringsketen?
Ze verfijnden de voorraadbuffers die zijn ingebouwd in Replenishment+ om planners te helpen identificeren welke materialen in trek zijn en waar ze moeten investeren om een soepele doorstroom te behouden.
“Een van de dingen die we erg op prijs stelden aan DDMRP was het feit dat, aangezien de meeste van onze onderdelen gebufferd zijn, als de vraag stopt, DDMRP standaard niet zal aanbevelen dat we meer producten blijven maken. We liepen dus geen risico op overproductie”, legt Abbud uit.
Maar al vroeg in de pandemie – toen de sluiting van het lab en de campus leidde tot een sterke daling van de vraag – realiseerde het team van Abbud zich dat ze ook moesten kunnen reageren zodra de vraag weer aantrok.
Ze wilden met name eventuele gaten tussen het moment waarop de buffers op de vraag reageerden en de huidige signalen van het bedrijf om te produceren, wegnemen. Dus Abbud’s team verkleinde de grootte van hun buffers en verkortte hun planningshorizon om deze gevoeliger te maken voor veranderingen.
Dat stelde het bedrijf in staat om niet te veel te produceren en tegelijkertijd responsief te zijn op de vraag.
“En toen de begon de vraag na twee of drie maanden aan te trekken, en sindsdien trekt het structureel aan. Zodra mensen begonnen te leren omgaan met het virus en veilig te blijven, begonnen de dingen weer normaal te worden, en we werkten weer met het systeem zoals we het eerder gebruikten. ”
Luister naar de podcast voor meer informatie over hoe Replenishment+ STEMCELL heeft geholpen te reageren op verstoringen van de pandemische toeleveringsketen.