Demand Driven Buffer of Adaptive Cruise Control

Het “Bullwhip effect”: Supply chain professionals zijn bekend met dit fenomeen – een lichte verandering in de consumenten vraag kan grote schommelingen bij de fabrikanten veroorzaken, en omgekeerd kunnen kleine vertragingen in de productie of distributie keten een ramp betekenen voor onze supply chain partners die dichter bij de consumenten opereren.

Dit leidt tot verstoringen en spanningen in de toeleveringsketen, wat leidt tot verstoringen, te hoge voorraden of aan de andere kant hoge kosten om versneld te bevoorraden.

Ook als je geen supply chain expert bent, heb je misschien hetzelfde effect gevoeld… het heet een file. Zat je niet vast in zo’n ernstige vertraging op de snelweg zonder aanwijsbare oorzaak?

De ervaring van de onderstaande video op een rondweg laat zien hoe dergelijke spookachtige verkeersopstoppingen ontstaan.


 

In 2017 herhaalde MIT hetzelfde experiment, maar plaatste één enkele auto die was uitgerust met een adaptieve cruise control. Het bleek dat het inbrengen van deze enkele buffer in het systeem de golf zodanig dempte dat de file effectief verdween. Helaas lijkt de video niet meer online te zijn, maar u kunt meer details over dit experiment vinden door de onderstaande links te volgen.

Ringbaan met 21 voertuigen tijdens experiment A

https://www.technologyreview.com/s/607841/a-single-autonomous-car-has-a-huge-impact-on-alleviating-traffic/
https://arxiv.org/pdf/1705.01693.pdf

Een soortgelijk experiment werd in 2018 uitgevoerd door Ford en de Vanderbilt Universiteit:


 

Wacht even, wacht even. Wat heeft dit te maken met Demand Driven methodiek?
De voorraad- en tijdsbuffers die in een Demand Driven-operationeel model zijn geïmplementeerd, gedragen zich als een adaptieve cruise control: als de buffer te leeg of te vol is, worden er voortdurend acties verricht om het tempo stroomopwaarts aan te passen.
Het is niet nodig om overal buffers te plaatsen, maar gewoon in bepaalde posities te plaatsen om de variabiliteit te dempen.

Dit reflecteert de hele flow op basis van de vraag en de beperkingen van uw systeem.

Hierdoor zijn chauffeurs veel minder gestrest.

Probeer het eens! (Probeer Adaptieve Cruise Control, bedoel ik 😉.)