De pandemie heeft een ongekende klap toegebracht aan de wereldwijde toeleveringsketens, waarbij vrijwel alle bedrijfsleiders verstoringen van hun strategische sourcing- en leveranciersbeheerprocessen rapporteerden.

Toch vonden sommige bedrijven manieren om de invloed op hun activiteiten te beperken . In de Pandemic Planning-serie van Demand Driven Technologybekijken we hun verhalen en hoe ze DDMRP hebben gebruikt om zich aan te passen aan een veranderend landschap.
 

Welkom bij de nieuwe regels van winkelen

Disruptie is geen onbekende voor accessoires merk Miansai,dat producten maakt die afkomstig zijn van Italiaans leer, edelmetalen en op maat gemaakte touwen van maritieme kwaliteit. Veranderingen in het retaillandschap waren al lang voor Covid duidelijk, waardoor het bedrijf zijn eigen pad smeedde in plaats van alleen te vertrouwen op de verkopen van warenhuizen. “Drie jaar geleden waren warenhuizen 40% van ons bedrijf”, legt CIO Christopher Veck uit. Nu willen ze dat we hun orders direct bij de klanten afleveren. ”

In plaats van alleen eindproducten te volgen, beheert Miansai meer dan 1.000 modulaire componenten – stukken metaal, touw en leer – die kunnen worden gecombineerd om verschillende producten te maken. Niet bereid om een enorme voorraad bij te houden om grillige retail behoeftes tevreden te stellen, wendde Miansai zich in januari 2020 tot Replenishment+ om zijn in huis ontwikkeld planningprocess te vervangen.

Deze verandering bleek vooruitziend toen door de wereldwijde Covid-19-pandemie vele winkels tijdelijk de deuren sloten. Vele kleine bedrijven waren niet voorbereid op de daaropvolgende explosie van online bestellingen. Miansai, aan de andere kant, verlichte snel de druk op zijn magazijn door zijn twee vlaggenschip retail boetieken te veranderen in verzendlocaties, vertrouwend op Replenishment+ om de voorraadniveaus te handhaven. De online verkoop steeg in januari 2021 met 70% ten opzichte van een jaar eerder, maar het bedrijf handhaafde tijdige levering door 30% van alle bestellingen vanuit zijn winkels te verzenden.

“Omdat het systeem zo dynamisch is, konden we wendbaar zijn”, aldus Veck. Het bedrijf kon ook veel beter inzicht krijgen in welke items goed verkochten. “We dachten dat we begrepen wat populair was, maar we waren veel items te weining aan het bestellen, some met een factor van drie. Replenishment+ was in staat om door onze assemblageartikelen heen te kijken en ons precies te vertellen hoeveel we nodig hebben in onze SKU’s.”

Lees de casestudy voor meer informatie over hoe Replenishment+ Miansai heeft geholpen bij het herschrijven van de regels van de retail industrie.