Casestudy: Omzet verhoging door insourcen

De pandemie heeft een ongekende klap toegebracht aan de wereldwijde toeleveringsketens, waarbij vrijwel alle bedrijfsleiders verstoringen van hun strategische sourcing- en leveranciersbeheerprocessen rapporteerden.

Toch vonden sommige bedrijven manieren om de impact op hun activiteiten te beperken. In de Pandemic Planning-serie van Demand Driven Technology bekijken we hun verhalen en hoe ze DDMRP hebben gebruikt om zich aan te passen aan een veranderend landschap.
 

Meer controle, betere zichtbaarheid

Er zijn een aantal voordelen die gepaard gaan met in-huis productie, van meer flexibiliteit en hogere marges tot meer controle over productie en kwaliteit.

Natuurlijk kan het verplaatsen van dingen in huis ook inefficiënties in materiaalplanning blootleggen, zoals ABI Attachments uit Indiana een paar jaar geleden ontdekte. Het bedrijf, dat grondbewerkende hulpstukken zoals hooicollectoren en tractor harken ontwerpt, produceert en distribueert, beheerde ooit zijn 1.200 componenten via een spreadsheet-gebaseerd planningssysteem.

Helaas werkte dit systeem “gewoon niet”, in de woorden van John Dilling, ABI’s VP of Finance. Het proces was ingewikkeld. tekorten waren gebruikelijk, waardoor de kosten stegen.

“We moesten steeds naar de bouwmarkt rennen en vijf keer zoveel betalen voor een handvol onderdelen”, legt Dilling uit.

Met behulp van Replenishment+ , dat kort voor de pandemie is geïnstalleerd om ABI te helpen hun materiaalvoorraad in overeenstemming te brengen met de werkelijke vraag. Omdat veel van de klanten van het bedrijf thuis vastzaten en zich richtten op landschapsverbeteringen, steeg de verkoop van ABI aanzienlijk. Gelukkig maakte Replenishment+ het gemakkelijk om de toegenomen vraag bij te houden.

“Vanaf het moment dat we eind 2019 lanceerden tot december 2020, hadden we een daling van 18% in onze actieve voorraadartikelen”, aldus Dilling. “Tegelijkertijd is onze omzet met 12% gestegen. En we hebben nog steeds een geweldige klantenservice en levering op tijd.”

Tijdige levering bleek natuurlijk een bijzonder krachtig voordeel tijdens de pandemie, toen veel van de toeleveranciers van ABI vertragingen tot 12 weken ondervonden. Bovendien, aangezien Replenishment+ hen een duidelijker inzicht had gegeven in welke materialen nodig waren, kon het team van Dilling zich efficiënter aanpassen aan snel veranderende grondstoffenprijzen met grotere bestellingen en betere deals.

Lees de casestudy voor meer informatie over hoe Replenishment+ ABI heeft geholpen bij het stroomlijnen van de materiaalplanning en het verhogen van de productie.