Casestudy: Plan verder vooruit met DDMRP

De pandemie heeft een ongekende klap toegebracht aan de mondiale toeleveringsketens , waarbij vrijwel alle bedrijfsleiders verstoringen van hun strategische sourcing – en leveranciersbeheerprocessen rapporteerden .

Toch vonden sommige bedrijven manieren om de impact op hun activiteiten te beperken . In de Pandemic Planning-serie van Demand Driven Technology bekijken we hun verhalen en hoe ze DDMRP gebruikten om zich aan te passen aan een veranderend landschap.

Wanneer voorraad opslaan geen optie is

De aanbeveling om ” leveranciersnetwerken te diversifiëren ” is een klassiek onderdeel van het draaiboek voor risicobeheer in de toeleveringsketen. Het is geen slecht advies, maar het werkt niet voor alle bedrijven, vooral die, zoals Eminess Technologies, in zeer gespecialiseerde industrieën.

Eminess produceert oppervlakteafwerkingsoplossingen voor de gereedschappen die worden gebruikt door bedrijven in elektronica, optica, lucht-en ruimtevaart en geneeskunde. Voorraadbeheer of inkopen bij alternatieve leveranciers zijn geen realistische opties om risico te reduceren.

“Veel van onze grondstoffen hebben een korte houdbaarheid en zijn zeer gespecialiseerd”, legt Mark Evans, Supply Chain Manager bij Eminess, uit. Levertijden voor sommige items zijn wel 150 dagen. Andere items kunnen slechts zes maanden van het jaar worden verzonden vanwege temperatuurgevoeligheden.

Hoe handhaafde het bedrijf dan het serviceniveau gedurende de pandemie boven de 95%?

Volgens Evans was de truc om een Replenishment+ -functie genaamd het “Demand Order Window” te gebruiken om verder vooruit te plannen zonder de vraaggestuurde planningsmethoden in gevaar te brengen waarop Eminess sinds 2019 had vertrouwd.

Met het venster Vraagorder kunnen planners de productie in de toekomst uitbreiden door extra tijd toe te voegen aan de vraaggestuurde bestelpunten die al zijn ingesteld. Grondstoffen kunnen dus ruim van tevoren worden gekocht wanneer ze nodig zullen zijn, maar bestellingen worden nog steeds geactiveerd door de werkelijke vraag in plaats van door inschattingen of forecast.

“Toen we de vraag in ons systeem zagen, creëerden we de werkorders ervoor, zelfs als het vier of vijf maanden in de toekomst was [ver buiten de productietijd]. Dit stelde ons in staat om verder vooruit te plannen en in te kopen, met behoud van de vraaggestuurde methodiek,” zei Evans.

Lees de casestudy voor meer informatie over hoe Replenishment+ Eminess heeft geholpen de productieplanning en het juiste voorraad nivo te behouden.