Hoe bereidt u zich voor bij een Replenishment+ DDMRP-implementatie

Het voorbereiden van een software-implementatie of een supply chain verbetering project vereist een aantal stappen. Je onderzoekt en selecteert potentiële software, stelt projecttijdlijnen op, benoemt projectkampioen(en) en vraagt project- en budgetgoedkeuringen, om maar een paar hoogtepunten te noemen. Aan het einde hiervan ben je klaar om dit over te dragen aan het projectteam en consultants en hen aan het werk te laten gaan.

Er zijn echter nog een paar stappen die u of uw projectsponsor moet coördineren voordat u de teugels overgeeft aan de projectleider en consultants. Hieronder staan 3 belangrijke stappen en 1 optionele die leidinggevenden en projectkampioenen kunnen nemen om de effectiviteit en efficiëntie van een Replenishment + -implementatie te vergroten en de kans op succes aanzienlijk te vergroten.

   Betrokkenheid en communicatie van belanghebbenden

  Een van de grootste obstakels bij elke implementatie is communicatie. Vaak gaat een project zo snel van start dat belangrijke personen kunnen worden gemist in communicatie of zelfs verkeerde informatie kunnen ontvangen. Te vaak in een implementatie is het projectteam klaar om te beginnen met trainen met de nieuwe software en de beoogde gebruikers van de software gooien hun handen op en roepen dat ze nog nooit van de software hebben gehoord, laat staan een project om het in hun fabriek te implementeren! Kostbare tijd en moeite gaan dan verloren om de diverse managers te overtuigen van de geldigheid van het project. Ze moeten de tijd met hun planners reserveren voor training en proces review.

  Om deze hindernis te voorkomen, moeten de belangrijkste stakeholders worden geïdentificeerd en moeten hun relatie met het vastgestelde project en communicatiemiddelen duidelijk worden omschreven.

  Het opstellen van een RACI- en communicatieplan met uw projectteam aan het begin van het project is de eenvoudigste manier om dit te bereiken. De RACI kan door zowel het projectteam als externe consultants worden gebruikt om te bepalen wie verantwoordelijk is voor verschillende projecttaken, wie moet worden geraadpleegd voor belangrijke beslissingen, wie op de hoogte moet worden gesteld van de voortgang en naar wie potentiële risico’s moeten escaleren. Senior management input is cruciaal voor deze stap om ervoor te zorgen dat de juiste interne leiders op de hoogte worden gebracht van en worden opgenomen in het project.

  Het communicatieplan is een ander belangrijk onderdeel van het projectsucces. Dit plan moet de hulpmiddelen aangeven die het team zal gebruiken om te communiceren (e-mail, Google Meet, Teams, SharePoint, enz.) en de soorten communicatie die naar elke stakeholder gaan. In de meest elementaire zin zou dit de soorten wekelijkse en maandelijkse updates voor elk type stakeholder moeten schetsen. Een succesvol plan zal echter ook toekomstige communicatie-informatie moeten hebben, zoals de e-mails en kick-off decks die nodig zijn van de projectsponsor en het team om het project in de implementatie aan een nieuwe organisatie te introduceren.

  Deze kleine inspanningen aan het begin van het project stellen het projectteam in staat om effectiever samen te werken, ervoor te zorgen dat het project voortdurend is gericht op de belangrijkste doelen en vaak de tandwielen van projectacceptatie in de hele organisatie in te oliën.

   Gegevensbeoordeling

  Een populair gezegde over software is dat de software alleen zo slim is als de gegevens waarmee het is gevuld. Dit is het meest waardevol aan het begin van een implementatie wanneer u de ware staat van de gegevens in uw ERP gaat valideren. Het is belangrijk dat alle potentiële masterdata problemen worden herkend en dat er plannen worden gemaakt om deze aan het begin van een implementatie op te lossen. Zodra go-live plaatsvindt, wordt het veel moeilijker om deze problemen op te lossen zonder het vertrouwen van de gebruiker in het systeem te beschadigen.

  Effectieve implementaties beginnen vaak met een masterdata en transactie data review die al aan de gang is of die hoge prioriteit heeft om te evalueren zodra de kick-off plaatsvindt. Deze beoordelingen moeten er ten minste voor zorgen dat onderdeel matrices zoals doorlooptijden, ordercycli en veelvouden, MOQ’s en leveranciersgegevens allemaal up-to-date zijn en regelmatig worden bijgewerkt door relevante gebruikers. Voor het productaanbod van Demand Driven Technologies kunnen onze consultants een lijst met andere onderdeelgegevens leveren, inclusief vraag- en aanbodvelden, die op nauwkeurigheid moeten worden beoordeeld.

  In een Replenishment+ implementatie worden gegevens beoordelingen uitgevoerd tijdens een implementatie om de nauwkeurigheid van de gegevens, het juiste interface ontwerp en de buffer set-up te garanderen. Als het projectteam belang hecht aan gegevensbeoordeling en regelmatige procedures voor gegevensupdates aan het begin van het project, worden de beoordelingen in Replenishment+ een tweede natuur voor ijverige planners. Dit bespaart later in de implementatie tijd en zorgt voor meer vertrouwen in het systeem voor de eindgebruikers.

   Resource-identificatie

  Hoewel dit punt misschien het meest voor de hand ligt, is het vaak een van de gemakkelijkste om over het hoofd te zien. Het is eenvoudig om de eerste implementatiesite te kiezen en vervolgens eenvoudig de taak van het implementeren van een Replenishment + -implementatie toe te wijzen aan een supply chain manager of een enkele DDMRP-kampioen. Hoewel deze personen vaak succesvol zijn in het besturen van een project, is het vaak op eigen kosten en eigenzinnige drive dat alle resultaten hard worden gewonnen door de implementatie. Als deze persoon wordt gepromoveerd, van rol wisselt of het bedrijf verlaat, dreigt het project uit elkaar te vallen.

  Het identificeren van de volledige breedte van de resourcebehoeften aan het begin van het project bespaart tijd bij het herstructureren en behouden van momentum gedurende het hele project. Enkele belangrijke bronnen om te overwegen:

 • Project Champions/Leads – Vaak een kernteam van individuen die de implementatie ondersteunen en/of aansturen EN een doorlopende resource om de vraagbaak voor de vraag gestuurde methodologie en de software in het bedrijf worden. Deze mensen spreken “DDMRP” vloeiend en zullen vaak verantwoordelijk zijn voor het nemen van beslissingen ter plaatse. Een of meer van deze groep kunnen functionele sitebeheerders worden.
 • Super Users – Belangrijke personen die regionaal of op locatie DDMRP en Replenishment+ specialist worden. Het aanspreekpunt voor de planners.
 • IT-bronnen – Personen die de software-interface en de doorlopende ondersteuningsstructuur voor Replenishment + technische updates kunnen ontwikkelen.
 • Ondersteuning voor lokale talen – Als het uitvoeren van implementaties in verschillende landen nodig noodzakelijk, kunnen opleiders en documentatie in relevante talen vereist zijn. Demand Driven Technologies biedt een uitgebreid partnernetwerk dat hiervoor kan worden gebruikt.
 • Afhankelijk van de omvang en omvang van het project zullen niet al deze middelen bestaan, of ze kunnen dezelfde persoon zijn. Het is absoluut noodzakelijk om na te denken over de voortdurende steun die het project aan het begin en tijdens de hele oprichting van Replenishment+ in het systeem nodig zal hebben.

   Bonus: Advanced Analytics Module

  Voor Replenishment+ implementaties is er een extra module genaamd de Advanced Analytics Module die kan worden toegevoegd aan uw platform. Dit is een ingesloten analyse module in Replenishment+ die up-to-date rapporten uitvoert die kunnen worden aangepast aan de behoeften van uw implementatie.

  Hoewel volledig optioneel, heeft deze module meerdere voordelen.

   Het kan dienen als vervanging voor veel handmatig uitgevoerd Excel-spreadsheets of andere externe rapportage.
   Alle standaardrapportage en aangepaste rapportage is afgestemd op DDMRP-metrische gegevens op basis van de flow. Deze kunnen helpen bij het aanpassen van weergaven buiten huidige KPI’s om te kunnen concentreren op de doelen van het project.
   De standaardrapporten die in de AAM worden aangeboden, kunnen worden gebruikt om de voortgang tijdens en na de implementatie bij te houden.
   Er kunnen aanvullende aangepaste rapporten worden gemaakt voor de behoeften van uw bedrijf.