Hoe Replenishment+ de grootste problemen van planners oplost

Production en voorraadplanners zijn van cruciaal belang voor de huidige companies,waardoor de middelen worden gemaximaliseerd en de productiviteit tijdens het productieproces wordt verhoogd. Hun werk heeft invloed op een aantal andere afdelingen,van magazijnen en productiefaciliteiten tot financiën, verkoop en logistiek.
 

Wat doen planners de hele dag?

De resultaten van het werk van een planner zijn zichtbaar in de vorm van:

 • Raw materialen zijn beschikbaar, waardoor de productiekosten worden geoptimalisatied
 • De voorraadniveaus zijn aangewezen,optimaliserend opslagkosten
 • Afgewerkte producten zijn beschikbaar, waardoor de verkoopproductiviteit wordt gemaximaliseerd
 • Orders worden optimaal beheerd, waardoor de cashflow wordt gemaximaliseerd

 

Top uitdagingen van planner zijn

Gedurende enkele jaren had ik het genoegen om als Planner in een voedingsbedrijf te werken, en gedurende deze tijd kwam ik een aantal uitdagingen tegen die gemeenschappelijk zijn voor de rol.

Als je ooit als planner hebt gewerkt, ken je dit gevoel: tientallen ongelezen berichten wachten in je e-mail inbox, waaronder berichten van het sales department, suppliers en R&D. Production en magazijnmanagers staan voor de deur om de mogelijkheden van het productieplan te bespreken, uw directeur herinnert u aan de achterstallige verklaring en u kunt niet beslissen wat u eerst moet doen, omdat:

 • Uw ERP/MRP-systeem mist functionele oplossingen—en als gevolg daarvan vindt alle planning plaats in een spreadsheet met een semi-hand gegevensimport
 • U kunt geen gegevens uit een spreadsheet uploaden naar een ERP
 • Sales voorspellingen wijken af van de werkelijke verkoop ondanks herhaalde updates
 • Belangrijke gegevens van ongeplande promotiecampagnes blijven veranderen, waardoor die voorspellingen verder worden weggegooid
 • Als u het voorraadniveau berekent, moet u aanvullende gemiddelde gebruiksoverzichten in uw spreadsheet voorbereiden op basis van historische gegevens en prognoses
 • U hebt geen realtime inzicht in mogelijke problemen wanneer deze zich voordoen, zoals artikelen die niet beschikbaar zijn voor productie of verzending
 • U moet extra tools gebruiken om actieherinneringen in te stellen
 • Als u maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse resultaten presenteert, moet u extra tijd besteden aan het maken van afzonderlijke overzichten
 • Spreadsheet data groeit snel uit-van-datum, dus jaarprognoses voor grondstoffen groeien ook snel uit-van-datum
 • You moet handmatig meeteenheden opnieuw berekenen

ERP/MRP-systemen losten in het verleden veel problemen op — de overgang van notebooks naar computerbeheerder records betekende een enorme sprong voorwaarts. En toch is de noodzaak van verdere verandering nog nooit zo duidelijk geweest. Supply ketens zijn zeer complex, elk product heeft veel verschillende variaties, klanten verwachten dingen eerder en eerder te ontvangen, en de algehele verkoopvolatiliteit veroorzaakt tal van veranderingen in de vraag.

Het MRP-systeem is gebaseerd op meerdere factoren die onderhevig zijn aan verstoring:

 • Forecasts die onnauwkeurig zijn
 • Orders die variabel zijn en vaak korte doorlooptijden hebben
 • Productieschema’s die vaak worden verstoord door storingen
 • Product structuur en voorraad die kunnen veranderen
 • Deliveries in uitvoering die vaak vary
 • Ik tem parameters zoals doorlooptijd, minimale bestelhoeveelheid en verpakking

Zoals u kunt zien, zijn verschillende elementen die de basis vormen van mrp-berekende orderaanbevelingen niet constant. Er is nervositeit- ik weet immers nog steeds niet zeker wat, wanneer en in welke hoeveelheid ik zou moeten bestellen.

Maak kennis met Replenishment+

Is er een betere manier om materiaal planningsberekeningen te maken? Ja!

Replenishment+, een voorraadbeheerprogramma dat voldoet aan de Demand Driven MRP-methodologieen dat ik klanten nu help om hun inkoop te optimaliseren door mijn werk als consultant bij Profitia.

Hoe gaat Replenishment+ om met volatiliteit? Door voorraadbuffers te introduceren die zijn gerelateerd aan het gemiddelde gebruik,de doorlooptijd en de artikelvolatiliteit. Item volatiliteit is een vergelijking van de afwijking van de individuele Amerikaanse leeftijd met het gemiddelde. Whier is de volatiliteit groter, u hebt meer voorraad nodig.

Hoe haalt Replenishment+ je uit spreadsheets? Door informatie te verstrekken die altijd up-to-date is, omdat deze is verbonden met het ERP en meerdere keren per dag gegevens uitwisselt. Het is een voordeel dat moeilijk te overschatten is. Spreadsheets kunnen een aantal planningsproblemen oplossen, maar ze hebben ook betrekking op complexe bestanden die omslachtig en riskant zijn om te gebruiken als de computer bevriest of wordt afgesloten, kunt u kritieke gegevens verliezen.

Veranderingen in prognoses en orders verhogen de nervositeit. Bovendien kan het moeilijk zijn om te onderscheiden wanneer een prognose een order wordt. Ongeplande promotionele bestellingen hebben vaak korte doorloop tijden, we willen ze uitvoeren om meer inkomsten te genereren, maar we kunnen een probleem hebben met de beschikbaarheid van grondstoffen.

Idealiter zouden prognoses nauwkeuriger zijn en hogere voorraden gemakkelijker te plannen zijn. Kan dit echter worden verzoend?

In het Replenishment+-systeem zijn sommige orders (als gevolg van gemiddeld gebruik)al gebufferd. Aan de andere kant worden verkooppieken in een bepaalde tijdshorizon behandeld als afwijkingen en toegevoegd aan de huidige vraag. Als planners hoeven we alleen maar te beslissen of het aantal voorraden moet worden gebaseerd op historisch gemiddeld gebruik,prognoses of een mix van beide. Op deze manier is er geen risico op een tekort aan grondstoffen voor productie of goederen voor verzending.
 

Inzicht in uw planningsprioriteiten

Toen ik als planner werkte, moest ik altijd de hele lijst met items bekijken (inons geval ongeveer duizend) elke keer dat ik naar kantoor ging om te begrijpen wat mijn prioriteiten waren. Meestal kwamik pas achter bedreigingen voor de productie of verkoop toen ze daadwerkelijk plaatsvonden, wat nogal wat opschudding veroorzaakte.

Een waarschuwingssysteem voor vroegtijdige waarschuwing zou ideaal zijn geweest: welke items kunnen problematisch zijn omdat ze te laat beschikbaar zullen zijn? Which items moeten onmiddellijk worden besteld?

En dit is de oplossing van Replenishment+. Aan de ene kant laat het zien waar we een kloof hebben tussen de vraag en beschikbaarheid, en aan de andere kant toont het de artikelen waarvoor we bestellingen onmiddellijk moeten verzenden. Op deze manier verminderen we het risico op tekorten, watop zijn beurt de bedrijfskosten verlaagt en bijdraagt aan een gezond verkoopvolume .

Soms kunnen bepaalde activiteiten worden uitgesteld tot een andere dag. Als u afhankelijk bent van MRP en spreadsheets, moet u een afzonderlijke agenda gebruiken en onderhouden.

Maar Replenishment+ biedt u deze mogelijkheid in één tool, zodat u notities kunt toevoegen, verval datums kunt instellen en taken als voltooid kunt markeren en bovenaan uw takenlijst kunt blijven staan.
 

Planningsberekeningen vereenvoudigen

Bij het bedrijf waar ik als Planner heb gewerkt, zijn demeeteenheden voor grondstoffen begonnen bij de Leverancier en eindigend met de productieafwikkeling. Deze berekeningen waren handmatig.

Replenishment+ automatischebondgenoot converteert daarentegen meeteenheden, wat de werkstroom aanzienlijkverbetert.

Om de grootte en frequentie van bestellingen aan te passen, heb ik een speciale spreadsheet gemaakt waarin ik het gemiddelde gebruik en de prognose heb berekend. Daarnaast vergeleek ik ook afwijkingen in gebruik, waardoor ik kennis kreeg overde volatiliteit van een bepaald item. Effect: Ik moest gegevens voor elk item afzonderlijk voorbereiden en enkele tientallen vellen maken.

Replenishment+ heeft deze oplossingen omdat het (onder andere) gebaseerd is op gemiddeld gebruik en artikelvolatiliteit allemaal in één tool.

Om de vraag voor het volgende seizoen of jaar te berekenen, moest ik ook afzonderlijke bladen maken. Als ik ook de huidige voorraad wil toevoegen en de geplande leverdatums wil weergeven, moest ik deze bestanden elke dag bijwerken. Stel je voor dat je dat doet voor enkele honderden items!

Met een van de Replenishment+ modules kunt u de jaarlijkse periode ontwerpen en de geplande datums van vraag, leveringen en het niveau van de voorraad aangeven.

Rekening houden met de jaarresultaten? Niets eenvoudiger met Replenishment+ kunnen we standaard en individueel opgestelde rapporten gebruiken.
 

Een betere workflow voor planners

Whoed zou mijn dag als planner eruit hebben gezien met Replenishment+?

   U controleert de status van de gegevens: zijn ERP-gegevens geïmporteerd zoals gepland?
   U controleert het voorraadniveau voor artikelen met de hoogste prioriteit en verzendt er orders voor.
   U controleert kortetermijnmeldingen met de hoogste prioriteit en onderneemt specifieke acties zoals het versnellen of uitstellen van bestellingen of het instellen van een toekomstige herinneringen markeert de taak vervolgens als voltooid.
   Je analyseert de items waarvan de voorraad te hoog is en zoekt naar manieren om ze te optimaliseren.
   U analyze automatisch gegenereerde rapporten.

Hierdoor sluit u de dag af zonder onverwachte situaties of achterstallige betalingen.

Door zichtbaarheid te bieden, kan de planner zich concentreren op kritieke punten in de voorraad. Rekening houdend met het huidige gemiddelde gebruik bij de berekening van het voorraadniveau is de toepassing ervan op de huidige vraag van invloed, en daarom is een vraaggestuurd MRP-systeem als Replenishment+zo krachtig.